Hittarps IK

Referat: Vejby IF - Hittarps IK

Vejby - Hittarp 3-0 (2-0, 1-0)

Fotbollens dag skulle avslutas med ett möte mellan oss och Hittarp. Två lag som mötts många gånger. Världens bästa lilla förening mot Helsingborgs största ungdomsförening.
Båda lagen kom med en vinst i första omgången, Hittarp ledde serien på målskillnad efter 5-0 mot Åkarp och där fanns nog en ömsesidig respekt för motståndet.

Våra spelare hade fått sina instruktioner av Martin och vi lyckades ligga rätt större delen av matchen. Matchen började trevande och lagen kände på varandra. Hittarp försökte hitta igenom med djupledsbollar och vi försökte komma rätt i positionerna. Inget av lagen lyckades skapa något direkt farligt förrän i 28e minuten då Gerber får fram en boll till Elwin som går förbi sin motståndare, rundar målvakten och lyckas slå in en boll från vinkel i ett öppet mål. Inte helt logiskt men skönt.
Sedan dröjer det inte så länge innan Vidar får bollen på mitten och slår en perfekt avvägd djupledsboll till samme Elwin som inte gör något misstag denna gången heller. Första halvlek slutar 2-0 och pulsen sjunker något.
Hittarp är ett bra lag och är spelförande i stora delar men vårt kollektiv hindrar dem från att spräcka Sunes nolla.

Andra halvlek ser väl i stora drag ut som första och vi har koll på läget. I 59e minuten drar Alex på sig ett gult för en svordom och Hittarp kan bita sig fast i vår zon med en man mer på banan. 3-0 kommer i 64e minuten, efter att "utvisningen" är sonad, när Elwin förvaltar en passning från Vilgot. Antagligen mentalt tungt för Hittarp som legat på för en reducering. Ännu tyngre att de sedan också får syna det gula i 65e minuten och spela med en man mindre i 5 minuter. Sista 15 spelas av och vinsten är ett faktum.

Ytterligare en kämpainsats från laget ger 3 pinnar och en tredjeplats efter 2 spelade omgångar. Vi är det enda laget som inte släppt in ett mål och vi har gjort 3 mål i 2 matcher i rad vilket får ses som ett fall framåt. Vi skapar inte många klara chanser men är effektiva när de ges.
Vi skulle ju till och med haft ett 4e mål på tavlan när Otto spelar fram Ville men det döms felaktigt bort för offisde. Små marginaler och inga linjedomare gör det svårt för domaren.

Nästa match hemma mot serieledarna Höör på lördag, yttrerligare en pärs men där vi tror att laget kommer bjuda på en lika bra instas som i de 2 första matcherna. Ses på IP.